26. 9. 2013

Sladké mámení


Našla jsem recept na nechutně dobrý koláč z ostružin! Celkově jsem ujetá na koláče a moučníky s tvarohem. Tenhle měl 2 plus k tomu.
+ byl s ostružinami, kterých zrovna byla plná zahrada
+ byl s kakaovým těstem

Recept jsem našla na labužníkovi a trochu si ho poupravila. Peču většinou na velký plech, takže 2 tvarohy jako náplň by se vcucly do těsta a zmizely (a rozhodně by to nevypadalo jako na původním obrázku). Logicky by člověk řekl, že pokud v receptu jsou ony 2 tvarohy, je třeba celou dávku zdvojnásobit - jakože pro velký plech. 4 hrnky mouky jsou ale zase sakra moc a tak jsou používala menší hrnek a plnila ze 3/4.  Stejně toho těsta bylo moc a ke konci pečení jsem tančila před troubou, ať ta nebohá buchta spadne, nebo vyteče na novou (tím myšleno relativně stále čistou) troubu. Udrželo se to!

Takže recept byl:
 
  • těsto:
  • 1 malý hrnek cukru krystalu
    3 vejce
    3 malé hrnky hladké mouky
    1 prášek do pečiva
    2 lžíce kakaa
    2 malé hrnky mléka
    3/4 malého hrnku oleje
     
  • náplň:
  • 4 tvarohy
    3 vejce
    1 hrnek cukru moučky (nebo podle chuti)
    1 malý hrnek mléka
    půl vanilkového pudinku
    spousta, spousta ostružin

    Ingredience na těsto smíchat dohromady. Kakaem jsem dobarvovala až zbylou půlku těsta. Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme půlku těsta a dáme do trouby na 180°C a necháme cca 10 minut zapéct. Vyndáme z trouby a nalijeme nahoru tvarohovou náplň. Tu připravíme našleháním vajíček s cukrem a přidáním dalších ingrediencí. Na tvarohovou vrstvu nasypeme většinu ovoce a přelijeme ho obarveným zbytkem těsta. Poházíme pár ostružinami, aby bylo vůbec vědět, z čeho koláč je. Pečeme dál dozlatova.




    A pak taky jeden lehký dezertík, který měl nakonec překvapivý úspěch.
    Ostružiny naházet do mixéru a plnit do sklenic na střídačku:

    - piškoty
    -ostružiny
    -náplň ze smíchaného velkého jogurtu a tvarohu dochuceného cukrem



    Žádné komentáře:

    Okomentovat