5. 6. 2013

Peču, pečeš, pečeme


V letním semestru se ze mě stal hrozný flákač. Zkouškové je oficiálně za námi.. a já mám jen půlku zkoušek hotových. Kupříkladu jsem zrušila čtvrteční zkoušku z jednoho předmětu. A to již počtvrté.
Bohužel to není tak, že bych si alespoň na úkor zkoušek užívala volno a deštivých dnů. Vyráběla a chodila po kultuře či výletech. Vždy se začnu učit, zadělám tím přes půl týdne a nakonec mi do toho v poslední chvíli něco vleze.... a je po zkoušce.

Tudíž udržuji "zkouškový režim života" a nemám tolik času na výrobu, šití apod. Ale jíst člověk musí, že. Takže aspoň si sem tam něco upeču pro radost.

Peču špenátovo-cibulový quiche...
Jistě všichni znáte ten fígl s nasypanými fazolemi na koláč. Přijde mi to hrozná škoda. Připečené fazole se pak nedají použít a je jich potřeba dost velká. Takže jsem vyštrachala zásoby kamení sbíraného na dovolených a omyla je. Funguje to zcela stejně. A protože quiche vypadá tak nějak moc obyčejně - a tohle byl narozeninový quiche - vykrájela jsem alespoň ze zbytku těsta malá srdíčka s vlnitým okrajem a přilepila vajíčkem. No nakonec to nevypadalo nejhůř!

 
Peču dort k narozeninám. Ačkoli jsem si vědoma toho socialistického vzezření...chuť to snad zachránila. Nemám ráda, když mi někdo pouhé 2 hodiny před oslavou řekne, že oslava nakonec vlastně bude. Člověk je pak doma bez surovin na luxusní čokoládový dort a musí rychle konat! Takže ještěže máme doma válečné zásoby hruškového kompotu a másla v mrazáku na krém.
Peču skvostný tvarohový koláč s rebarboru. Sice jí ráda nemám, ale všichni z okolí ano. Vypadal tak lákavě, že jsem nakonec i sama kus snědla. (Stálo to hodně odvahy a rebarboru už zas rok nemusím. Ale úplně ten koláč vidím s meruňkami!)

Peču narozeninový dort pro dceru přítele.  Objednávka? "Cokoliv." Co má ráda za příchuť dortu? "Sní všechno" Jakou barvu má ráda? Co na dort? Kolik pater "Udělej to podle sebe".
Takže když jdu pak ze školy, letim na nákup surovin, přijdu pozdě odpoledne domů a do půlnoci peču dort, který v poloslepu a polospánku rychle zdobím...není pak vtipnější chvíle, než se večer v posteli dozvědět, že jí vlastně nebude 15, ale 14.
No na rozdíl od jiné potahovky, tak z marshmallow bílková poleva nejde sundat ani silou vůle. Takže z číslice vznikla nakonec spíš parodie na 14.

Příště si to spočítám radši sama...

 

1 komentář:

  1. Quiche jsem nikdy nedelala jeste, jsem ostuda, o vikendu vyzkousim diky za tip!!:)

    OdpovědětVymazat